10 år på 10 minuter – nu har filmen om ReproUnion haft premiär

Så är den äntligen officiellt lanserad, filmen som Medical Affairs har producerat med det dansk-svenska forskningsprojektet ReproUnion. Under ett internt event i Ørestad (Köpenhamn) måndagen den 20 september premiärvisades filmen för projektdeltagarna och stakeholders i ReproUnion – och mottagandet blev precis så positivt som vi trodde och hoppades på förhand. 

– 54 forskare, kliniker och representanter från ReproUnions partners medverkade vid träffen som var den första sedan pandemin bröt ut. Det var ett bra tillfälle att samla alla och summera vad vi har åstadkommit i vår samarbete under de senaste tio åren, säger Mette Bach Dyremose, som är Senior Communications Manager på ReproUnion. 

Den historiska återblicken kring 10 års framgångsrik forskning men även de framtida möjligheterna att lösa gåtan med ofrivillig barnlöshet, var också huvudsyftet med filmen som Medical Affairs under sen vår och sommaren 2021 har spelat in med ReproUnion. 

– Jag tror att alla som var på plats på premiärvisningen blev berörda av filmen. Den visar och bekräftar att vi kan åstadkomma så mycket mer i detta projekt om vi jobbar tillsammans över gränser och i olika samarbeten, säger Mette som bekräftar att det bland stakeholders redan finns ett stort intresse att visa filmen för personer i deras organisationer och nätverk.  

– Efterfrågan, att många vill visa upp den, är det främsta beviset för att vi har lyckats med filmen, avslutar Mette Bach Dyremose.