Medical Affairs i nytt Öresundsgemensamt IVF-projekt

Medical Affairs arbetar med ett Öresundsgemensamt IVF-projekt

Medical Affairs har inlett ett samarbete med ReproUnion 2.0, ett EU-finansierat danskt-svenskt forskningsprojekt med målet att avslöja orsaker och mekanismer bakom fertilitetsproblem. Inom ramen för projektet ska 5000 infertila par (2500 i Danmark respektive 2500 i Sverige) rekryteras för att forskarna sedan ska följa dem under behandlingen. Under de kommande månaderna ska Medical Affairs bidra till projektet genom att producera en motivationsvideo på danska och svenska med intervjuer av forskare för rekryteringen, samt en instruktionsvideo med intervjuer av deltagande par.

I ReproUnion-projektet deltar bland annat Region Hovedstaden, Region Skåne, Ferring Pharmaceuticals, Medicon Valley Alliance, Lunds universitet, Københavns universitet och Malmö universitet.