Fokus på manshälsa i nordiskt awareness-projekt

De nordiska manshälsoportalerna är Medical Affairs senaste projekt.

Nyligen har Medical Affairs, tillsammans med kunden Besins-Healthcare Nordics, lanserat fyra hälsoportaler för män, i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Manshälsafördig.semandesundhed.dkmannshelse.no och miestenterveys.fi ger svar på vad som händer i kroppen i takt med att mannen blir äldre och hur han bäst tar hand om sig genom till exempel motion, en sund kosthållning och en god natts sömn. Portalerna ger också information om olika manssjukdomar.

Idag finns det tyvärr en stor brist på tillgänglig information om vad som händer i kroppen och knoppen hos män. T.ex. ger en svensk Googlesökning på ”manshälsa” bara 1 750 träffar, jämfört med en sökning på ”kvinnohälsa”, som ger 103 000. Trenden är densamma i samtliga nordiska länder. Statistik från SCB visar även att det är färre män, än kvinnor, som söker efter hälsoinformation på nätet. En orsak till det kan vara att mannen genom alla tider har uppfattas som stark och uthållig och därför kan ha svårare för att tala om, och reflektera över, att han inte mår bra.

Medical Affairs ansvarar för portalernas konceptutveckling, programmering, digital optimering, content, copywriting, film och PR-kampanj.

Medical Affairs är en fullservicebyrå specialiserad på läkemedel och hälsa. 

Vi är en reklambyrå som alltid levererar resultat utifrån kundernas mål, vision och budget. Vår långa erfarenhet av läkemedelsindustrin gör att vi sparar tid åt våra kunder. Vi kan beslutsprocesserna inom hälsovårds- och apotekssektorn i Norden.

Vi kan läsa vetenskapliga artiklar och vi skriver medicinska texter och har stor erfarenhet av de flesta terapiområden. 

Reklambyrån erbjuder en unik sammansättning av kompetenser. Allt från medicinska experter och reklamkreatörer till experter på såväl PR som digitala medier.