Medical Affairs senaste bokprojekt, ”Hormonkarusellen”, är nu i hamn

Medical Affairs bidrog med expo-material och fysiskt säljstöd på Bokmässan 2019.

Nu finns författaren och gynekologen Hilde Löfqvists nära 40-åriga yrkeserfarenhet på pränt i boken Hormonkarusellen. Medical Affairs har, utöver redaktionellt arbete, även bistått med bokdistribution, grafisk profil, foto, utveckling av webbshop, PR-kampanj och lansering med expo-material och fysiskt säljstöd på Bokmässan.

Över 30% av alla kvinnor i övergångsåldern lider och har så svåra problem att de önskar få behandling. I Hormonkarusellen får läsaren inblick i och förståelse för vad som händer med kroppen fysiskt och psykiskt under klimakteriet. Boken ger en saklig genomgång av vad kvinnor själva kan göra, samt vilka behandlingsformer som finns för att få kontroll och lindra klimakteriebesvär. Den tar också upp varför hormonbehandlingar förpassades till skamvrån för en hel generation kvinnor, samt hormonbehandlingens återupprättelse. Boken, som vänder sig till allmänheten, är grundad på vetenskap och Hildes mångåriga kliniska erfarenhet.

Hilde Löfqvists förhoppning med boken är att fler kvinnor ska känna att det finns goda möjligheter att leva ett bra och fullgott liv, både under klimakteriet, men också efteråt, då man med hjälp av hormoner kan förebygga bland annat benskörhet och hjärt- och kärlsjukdomar. 

Boken finns att beställa på hormonkarusellen.se.